Schildert oew eige ut Muzejum in
In het kader van het 22-jarig bestaan van het Nationaal Carnavalsmuseum / Oeteldonks Gemintemuzejum, werd…
Lees blogTijdens de actie gedurende de Intocht van de Prins is het portret (rechts) van Prins Amadeiro ontstaan. Oeteldonkers langs de kant konden een klein schilderijtje beschilderen in aangegeven kleuren. Al die schilderijtjes, 225 in getal, vormden tezamen het portret.
Opdracht was om, aan de hand van een foto, het carnavalsportret van jezelf of een andere Oeteldonker te schilderen. Uit de indieners heeft een jury enige winnaars gekozen die die ten eeuwigen dage hun portret mogen hangen in het Nationaal Carnavalsmuseum / Oeteldonks Gemintemuzejum.
Tienduizenden Oeteldonkers hebben het initiatief genomen om erover na te denken om hieraan mee te doen. Maar, zoals dat vaak gaat, té lang getwijfeld, véél te lang. Het gevolg is dat deze ‘eigen voorselectie’ heeft geleid tot een 18 tal ferme Oeteldonkers die zich niet door twijfel hebben laten leiden maar de daad bij het woord gevoegd. Het blijkt ook nog eens de ‘fine fleur’ van de Oeteldonkers ‘pertreteurs’ te zijn geweest die zich heeft overgegeven aan de portretkunst.
Een uiterst deskundige zjurie in de personen van Annelies van Biesbergen (kunstenares), Rob Stolzenbach (Driek Pakaon), Ad van Litsenburg (oudste suppoost van het muzejum) en Diederik de Graaf (kroegbaas café Bonte Palet) heeft zich gebogen over het resultaat. De week daarop was de publiekszjurie aan zet. In een negental echte Oeteldonkse kroegen hebben, per café, twee schilderijen gehangen. Het cafépubliek kon middels een formulier de kroegen langsgaan en stemmen uitbrengen.
Na alle inzendingen en jurering door deskundigen en kroeglopers hebben wij een viertal winnaars kunnen kiezen. Aanstaande zondag, 22 oktober, om 16.11u worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt door de voorzitter van Stichting ‘Nationaal Carnavalsmuseum’, Theo van Well.
Voor nadere info: Rob van de Laar, conservator Carnavalsmuseum
T 06 83616616
In het kader van het 22-jarig bestaan van het Nationaal Carnavalsmuseum / Oeteldonks Gemintemuzejum, werd…
Lees blog